Názory ke článku Slušná náhrada za Windows – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Slušná náhrada za Windows – Programujte.comNázory ke článku Slušná náhrada za Windows – Programujte.com

 

Názory ke článku Slušná náhrada za Windows

matthewOK   NOVÝ
6. 4. 2006

Takyto clanok tu uz myslim je... odo mna

geon   NOVÝ
6. 4. 2006

Slušná náhrada Windows je Linux. Znám spoustu lidí, co linux mají a neznám nikoho, kdo má ReactOS , kromě snad tebe. Ty ho máš stabilně, pracuješ na něm? surfuješ a majluješ na něm? vytváříš html nebo programuješ?

mrword   NOVÝ
6. 4. 2006

2 geon. Na stolnim PC mam WinXP Pro. Na notebboku č.1 mám WinXP Pro a na notobooku č.2 (slabší konfigurace) mám právě ReactOS kde mám Thunderbird, Firefox, OpenOffice 2.0.2, MS Visual C++ 6, Masm32 + WinAsm a NVU (html editor) a jen tak jako perlicku tam testuji SONY VEGAS STUDIO. Uznavam ze neni ReactOS zase tak rozirenej jako Linux ale prechod na ReactOS neni zase tak krecovity jako na LINUX.

V podstatně aplikace které používam na Windows mi jedou i na react OS včetně ovladačů. Takže nikde nic nehledám a nemusím měnit nějaké své zvyklosti. Jediné co se mi na ReactOS nelibi je jeho GUI ale to mě nenadchlo ani v LINUXu pripadaji mi takove neohrabane.

No ale jak jsem psal v uvodu, tak nechci vyvolavat nejake rozepre. Psal jsem take ze kazdej system je dobrej na neco. No a pokud nekdo nechce Linux at uz z jakykoliv duvodu, tak zde se mu risuje moznost prechodu na "WINDOWS" zadarmo.

mrword   NOVÝ
6. 4. 2006

2 matthewOK. Sry, ale ReactOS znám delší dobu a před nedávnem jsem si stahnul poslední verzi a ta mě tak nadchla že jsem přehlídl to, že už tu jeden članek od ReactOS je. Jestli jsi měl i starší verze ReactOS tak mi určitě dáš za pravdu, že tahle poslední verze ukazuje dost velký pokrok od verze poslední.

mrword   NOVÝ
6. 4. 2006

Ještě dodatek převážná většina vyvojářů na ReactOS jsou lidi kteří mají LINUX a nebo se podílejí na projektech jako je Wine, KDE, atd. Jenom nechápu proč tyto lide se snaží dělat přímo od nuly OS kompatibilní s Widlema, když podle některých "zarytých" Linuxaru je Linux daleko lepší než Windows. No ale mám pěkné téma na nový článek kde popíšu svůj vlastní názor na to co si myslim o tematu Win vs. Linux.

n3tman   NOVÝ
6. 4. 2006

No, tohle vypadá hodně zajímavě. Článek jsem sice jen tak prolétl, ale už jsem něco o ReactOS slyšel. Teď si stáhnu iso image a pustím se do testování ve VMware ;)

matthewOK   NOVÝ
7. 4. 2006

to mrword - no jo no :) v pohode

djanosik   NOVÝ
19. 4. 2006

Nevíte tu někdo, jak je na tom ReactOS s podporou Linux aplikací?

djanosik   NOVÝ
19. 4. 2006

Na jednom ze screenshotů je zobrazena instalace VS 2005 pro, ale ta nevyžaduje .NET Framework. Lze na ReactOS rozběhat .NET 2.O a VS 205?

Farundel   NOVÝ
19. 4. 2006

I kdyz trochu opozdene, nemuzu nereagovat na toto:

"Jediné co se mi na ReactOS nelibi je jeho GUI ale to mě nenadchlo ani v LINUXu pripadaji mi takove neohrabane."

Nejak nechapu, co tim chtel basnik rici :o) Co presne mas na mysli tim GUI? Respektive: o kterem z toho silenyho (http://xwinman.org/) mnozstvi window manageru pro unixove systemy mluvis?

tommassino   NOVÝ
21. 4. 2006

jj tak to souhlasím Linux je nahradou Windows ,a taky ho jednoho dne nahradí :-)

hrabedooku   NOVÝ
5. 5. 2006

Nevím jestli někdo z vás zkoušel BeOS,ale mě osobně stačil a ještě pořád stačí jako náhrada za Windows.Bohužel Be inc. zkrachla a tak se vývoj zastavil,ale po internetu se šíří různé modifikace BeOSu.Podle mě je mnohem lepší než Linux nebo Windows.

kall_ell_001   NOVÝ
23. 5. 2006

Hele, jak si tam dostal ovladace? Respektive ktery, pro win2k, winxp, win98 nebo winme? Ja jsem to zkousel instalovat na jednom PC, system teda jede, ale to je asi vse, do spravce zarizeni jsem se nedostal, nejede me sit, ovladace me to taky nebere. Tak nevim asi delam neco spatne, muzes me poradit? A jeste jedna otazka, da se na tom rozjed Apache server?

Tomiboss   NOVÝ
3. 6. 2006

To je vše krásný, ale pokud bude Linux používat hidně lidí tak ho zkomerečněj a bude po....

c0d3r   NOVÝ
4. 6. 2006

2 Tomiboss: no, neverim tomu ze Linux nekdy zkomercni, je pravda ze nektere distribuce Linuxu jsou vice ci mene uz komercni, ale jsou tu porad distribuce, ktere nikdy komercni nebudou. Osobne jiz velice dlouhou dobu pouzivam Slackware Linux, ten patri mezi nejdele vydavane distribuce linuxu.

2 Farundel: neohrabane? nelibi se ti GUI? kolik GUI si v linuxech videl? jedno a k tomu jeste Fluxbox v defaultu co? Osobne prostredi nekdy stridam, kdyz jsem sakra linej sahnu po KDE (MS by se mohl ucit) a kdyz mam v poho den tak po Fluxboxu kterej mam docela sikovne vytunenej. Ale to je pro kazdeho individualni zalezitost.

Jinak co se tyce ReactOS tak me pripada jako pokus o vytvoreni systemu neco mezi Linuxem a Windows. Mno, dobrej clanek, nicmene ja zustavam u Linuxu...

No Flame pls, jenom nazor.

Melvin   NOVÝ
2. 5. 2009

jen bych rad vedel, jak se da v REACTos nainstalovat nejaky program urceny pro windows

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý