Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvalityJak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

 

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Google       zatím neprovedena       21. 1. 2022       13 095×

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Posuňte se od manažera k lídrovi

Z pozice manažera vyplývá, že vést tým je jedním z jeho hlavních úkolů. Manažer by tedy měl být především dobrým lídrem. Jak na to?

  1. Důvěřujte svým lidem.

Bez důvěry to nejde. Neustálá kontrola nepřispívá pohodové pracovní atmosféře a podřízení se mohou cítit frustrovaní z každé chyby. O to víc jich pak mohou udělat. Pokud máte v týmu kvalitní lidi, svěříte-li jim důvěru, budou se ji vždy snažit nezklamat.

  1. Buďte empatický, mějte pochopení.

Aneb jste také jen člověk. Je jedno, v jaké pozici se nacházíte, jsou občas dny horší a dny lepší. Mějte pochopení pro různé charaktery a životní situace lidí ve svém týmu. Zajímejte se, pozorujte.

  1. Chvalte.

Cukr a bič. Najít optimální poměr je skutečný oříšek, ale dostatečně chválit své lidi není nikdy chyba. Taková pochvala dokáže zázraky. Dá lidem pocit, že nejsou zbyteční, motivuje je, dodává sebevědomí a příště se nebudou bát zase o něco větších výzev. Pokud nemáte po ruce jiné motivační prostředky (benefity, odměny apod.), pak slovní chvála je to nejmenší, co můžete pro spokojenost svých lidí udělat.

  1. Vyžadujte zpětnou vazbu a přijměte kritiku.

Pryč s nedotknutelností. I v manažerské pozici můžete dělat chyby. A tou největší je ignorovat názory svých lidí. Chtějte zpětnou vazbu nejen na způsob vedení, na pracovní postupy a ukažte, že umíte přijmout kritiku.

  1. Buďte vzorem ve své roli.

Mějte přehled v oboru. Není třeba být specialistou na vše, ale mít aktuální přehled v oboru je pro roli manažera nezbytností. Také však nejnáročnějším úkolem.

Přemýšlíte-li, jak se poprat se všemi body, především s tím posledním, pak odpovědí může být studium. O studiu MBA už jste možná slyšeli (některé vtipy jsou nesmrtelné), ale nenapadlo vás, že by mohlo být právě vám prospěšné.

Vzdělávejte se

Program MBA Řízení informačních technologií Business Institutu IT manažerům poskytuje odbornou přípravu k navrhování, implementaci a řízení informačních systémů, zasvěcuje je do efektivní aplikace existujících manažerských standardů a rámců pro řízení jednotlivých aspektů IS/IT, vzdělává je v oblasti testování IT aplikací a služeb, řízení a analýzy dat, architektury IT i IS a pochopitelně i v oblasti řízení rizik a auditování informačních systémů a informačních technologií obecně. Absolvent tohoto programu získá hluboké prakticky aplikovatelné informace, které mu poslouží jak na jeho současné pozici, kde mu pomohou zvládnout nároky plynoucí z řízení IT, tak při jeho dalším kariérním růstu.

O přínosnosti programu MBA Řízení informačních technologií Business Institutu svědčí i reakce absolventů. „Lektorská setkání byla vedena ve velmi konstruktivním a přátelském duchu, poznatky bylo možno aplikovat obratem ve vlastní praxi,“ vyzdvihuje například Pavel Hendrych pracující na pozici Chief Operations Officer. „Studium MBA mi přineslo nesmírně mnoho v oblasti získání nových znalostí a lepší orientace v současném, rychle se vyvíjejícím světě, informačních technologií,“ uvádí zase Patrik Michnáč, jednatel firmy X-Tech, s. r. o. „Studiem jsem nejen srovnal krok s mladší generací, ale dostal se zase dopředu. Zjistil jsem, že u kolegů jsem získal větší respekt,“ hodnotí výsledky studia Dalibor Švrček, Senior Configuration Manager.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý