Pracovní návyky – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pracovní návyky – Články – Programujte.comPracovní návyky – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Obrázek ke článku Coding Bootcamp Praha: Obor IT krize nepoznamenala, žádaní jsou weboví vývojáři

Coding Bootcamp Praha: Obor IT krize nepoznamenala, žádaní jsou weboví vývojáři

Pandemie Covid-19 otřásla trhem práce v základech. Dopady krize pocítilo celkově až 45 % zaměstnanců. Není divu, že čím dál větší jistotu přináší obor IT. Ten zůstal krizí téměř nepoznamenán a při nutnosti začít dělat věci na dálku se ještě více ukázalo, jak moc mnohé firmy kvalitní IT potřebují. Do IT nyní přicházejí začátečníci, kteří v něm vidí lukrativní budoucnost a jistotu, ale i freelanceři a zaměstnanci z oborů zasažených krizí

Obrázek ke článku Studie Dell ukázala, jak využití monitorů při práci na notebooku zvyšuje produktivitu práce

Studie Dell ukázala, jak využití monitorů při práci na notebooku zvyšuje produktivitu práce

V době, kdy je práce na dálku více než aktuální téma, představila společnost Dell výsledky studie odhalující závislost mezi produktivitou a využíváním periferií, jako jsou myš, klávesnice a monitor. V rámci studie přineslo jejich využívání, bez ohledu na konkrétní parametry periferií, v průměru o 35,3 % vyšší produktivitu práce. Ukázalo se také, že produktivita roste spolu vbelikostí pracovní plochy

Obrázek ke článku Pandemie koronaviru, co dobrého nám přinesla?

Pandemie koronaviru, co dobrého nám přinesla?

Pandemie koronaviru, která se stala jakýmsi symbolem první poloviny roku 2020, určitě nebyla ničím veselým a je možné, že nás do budoucna ještě trochu potrápí i její následky. Na druhou stranu ale v některých oblastech zanechala pozitivní změny a návyky, na které jsme dříve nebyli zvyklí. Pojďme se společně podívat na krizi z trochu jiného úhlu a zhodnotit její přínosy.

Obrázek ke článku Změnit zaměstnání či začít podnikat po padesátce? Proč ne?

Změnit zaměstnání či začít podnikat po padesátce? Proč ne?

Současnost je pro uchazeče o práci velmi příznivá. Vzhledem k velmi nízké nezaměstnanosti je na pracovním trhu mnoho nezaplněných pracovních míst, což uchazečům snižuje pravděpodobnost, že skončí bez práce. Studenti tak školy zakončují s lepšími vyhlídkami na svou budoucnost, a to zejména absolventi technických a IT oborů. 

Obrázek ke článku Digitální nomád – nonstop na cestách a práce odkudkoliv

Digitální nomád – nonstop na cestách a práce odkudkoliv

Jak skloubit pracovní a osobní život je tématem, které řeší stále více lidí. Mladí více než kdy předtím kladou důraz na svůj osobní čas a nechtějí sedět od brzkého rána do pozdního večera v práci. Stále více lidí hledá způsob, jak si vydělat potřebné peníze a zároveň se bavit a trávit svůj čas smysluplně. 

Obrázek ke článku Jak správně sedět u notebooku, aby nebolela záda

Jak správně sedět u notebooku, aby nebolela záda

Lidé často ke své práci nebo ve volném čase používají notebooky. Aby si při práci s nimi nezničili záda, je důležité se naučit správně sedět. MUDr. Michaela Tomanová primářka Infinity Clinic a Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí radí, jak na to.

Obrázek ke článku Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT

Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT

Působíte jako specialista v oblasti IT a aspirujete na povýšení, příp. řídící pozici? Pak se jistě potýkáte nejen s vysokými nároky (potenciálních) zaměstnavatelů, ale i se silnou konkurencí ze strany ostatních uchazečů. Pokud chcete zvýšit své šance na kariérní posun a lepší plat, měli byste vedle technických dovedností ovládat i ty manažerské. Pomoci vám v tomto ohledu může studium MBA se specializací na management IT.

Obrázek ke článku Využijte plně potenciál mobilních technologií pro svou firmu

Využijte plně potenciál mobilních technologií pro svou firmu

Analytici společnosti IDC upozorňují, že v době nástupu nových mobilních technologií, jež podporují třeba umělou inteligenci, rozšířenou realitu nebo 5G sítě, bude pro úspěch firem ještě zásadnější zvolit ta správná řešení.  Kudy tedy vede cesta k efektivnímu využití mobilních technologií ve firmách? Na to se zaměří již šestý ročník úspěšné konference Mobilní řešení pro business, která se koná 20.9.2018 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí.

Obrázek ke článku Elektronická faktura není totéž, co faktura v e-mailu. Firmy e-fakturaci zatím příliš nevyužívají

Elektronická faktura není totéž, co faktura v e-mailu. Firmy e-fakturaci zatím příliš nevyužívají

Daňový doklad může mít listinnou nebo elektronickou podobu. Díky moderním účetním systémům je tak možné faktury posílat i přijímat s využitím elektronické výměny dat. Tuto vymoženost ale využívají pouhé jednotky procent firem. Mnohem větší nárůst obliby má paradoxně obdobný systém u živnostníků a malých firem, kteří si mohou doklad automaticky naimportovat do své fakturační aplikace ze zaslaného odkazu.

Obrázek ke článku Proč mají absolventi v IT přemrštěné očekávání, a je vůbec přemrštěné?

Proč mají absolventi v IT přemrštěné očekávání, a je vůbec přemrštěné?

Poměrně nedávno zveřejnil portál Platy.cz zajímavé statistiky, kde mladí počítačoví experti nastupují do firem s průměrnou mzdou cca 36 000 Kč, hned v závěsu je bankovní sektor se svými cca 31 000 Kč. Pro srovnání – v ostatních oborech se průměrná nástupní mzda pohybuje okolo 28 000 Kč. Nástupní platy jsou samozřejmě ovlivněny i lokalitou zaměstnavatele

Obrázek ke článku Zpětné sledování sportovních přenosů využívá v létě řada lidí.

Zpětné sledování sportovních přenosů využívá v létě řada lidí.

Červenec a srpen představují měsíce, kdy Češi nejčastěji jezdí na vícedenní dovolené. V této době však rovněž probíhá řada důležitých sportovních událostí, jako jsou olympijské hry nebo například právě odehrané fotbalové mistrovství světa. Míra promeškaných sportovních přenosů však klesá díky moderních technologiím a službám. 

Obrázek ke článku IT odborníkem na volné noze

IT odborníkem na volné noze

Práce na volné noze je lákavá hned z několika důvodů. Jedním z nich je časová flexibilita, nikdo vás nenutí být na osmou v práci, pracovat každý den přesně osm hodin nebo vybírat si dovolenou tak, jak se to hodí zaměstnavateli. 

Obrázek ke článku Kontrolujete pracovní emaily i na dovolené? 7 tipů odborníka, jak nepřijít o data

Kontrolujete pracovní emaily i na dovolené? 7 tipů odborníka, jak nepřijít o data

Letní měsíce jsou pro většinu zaměstnanců spojené s každoroční dovolenou. Z údajů Českého statistického úřadu vyplývá, že v roce 2017 podnikli Češi přes 13 milionů delších cest (tzn. s více než čtyřmi noclehy). Přitom právě na období července, srpna a září připadá více než 7,5 milionů z nich. Nicméně tradiční představu o dovolené jako o čase, kdy má práci na starost někdo jiný, Češi boří. 

Obrázek ke článku Pracujete u počítače ve stoje? Dbejte na správné držení těla

Pracujete u počítače ve stoje? Dbejte na správné držení těla

Práce ve stoje je jedna z variant, jak změnit polohu těla při dlouhodobé práci u počítače. Především je důležité nezapomínat na správné držení těla, abychom při práci nenamáhali naší krční páteř. Primářka MUDr. Michaela Tomanová představí hlavní bonusy a rizika práce u počítače ve stoje.

Obrázek ke článku ICT PRO školení zaměřené nejenom na ICT

ICT PRO školení zaměřené nejenom na ICT

Dovolte, abychom se představili. Jsme zaměstnanci společnosti ICT Pro, profesionálové v oblasti poskytování komplexních ICT služeb. Neboli služeb spojených s informačními a komunikačními technologiemi, které dnes - ve 21. století - tvoří  nedílnou součást běžného provozu všech moderních firem.

Celý článekGoogle29. října 2015PR
Obrázek ke článku Pracujete dlouho do noci? Jak se žije s otočeným denním režimem?

Pracujete dlouho do noci? Jak se žije s otočeným denním režimem?

Skoro každý z nás to alespoň jednou zažil – práce do ranních hodin, nevyspalost, únava, večerní hlad, nezdravé rychlé jídlo… Krátkodobě to jde vydržet a vcelku snadno. Jaké jsou ale zkušenosti kolegů, kteří dlouhodobě pracovali nebo pracují do ranních hodin, mají otočený denní režim a nezdravě se stravují? Sám jsem to zkusil a pracoval i 20 hodin denně, k tomu jsem posbíral zkušenosti svých kolegů a zde jsou výsledky.

Obrázek ke článku Život s pivotem - aneb jak se s ním pracuje, když ho máte na stojáka

Život s pivotem - aneb jak se s ním pracuje, když ho máte na stojáka

Řeč je samozřejmě o monitoru – zhruba před rokem jsem psal na Twitter, že jsem si vyzkoušel dát monitor „na stojáka“, technicky řečeno jsem tedy využil funkce pivot a otočil monitor o 90°. No a chtěl jsem se podělit, jak se s ním vlastně pracuje, když vám pořád stojí.

Výsledky 1-3 z celkem 3 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý